Een spa is een weldaad voor de huid

Iedereen weet dat water drinken is belangrijk en dat het ons lichaam reinigt van allerlei giftige stoffen die wij tot ons nemen. Wat minder bekend is, is dat ook water aan de buitenkant van ons lichaam belangrijk is. Water heeft namelijk een helende werking. Kruiden, zouten of gaselementen die aan het water zijn toegevoegd, gaan een natuurlijke reactie aan met uw huid. De giftige stoffen worden zo uit uw huid gefilterd en voelt uw huid weer als nieuw aan.

 

 

Een spa is natuurlijk meer dan alleen water. Modder, peelings, massages, rusten en gezond eten en drinken brengen een beschadigde of een vermoeide huid weer tot leven. Niet voor niets maakten de Romeinen van thermische baden en massages. De soldaten moesten weer op krachten komen na terugkomst van een van de vele veldslagen.

 

Vandaag de dag is dat niet anders. Een drukke baan gecombineerd met een hectisch huishouden zal roofbouw plegen op de huid en dan is het natuurlijk heerlijk als je even al je zorgen kunt vergeten tijdens een bezoekje aan een spa. Een spierontspannende massage, een weldadig modderbad of een algenmasker, laten de spieren en de huid weer tot rust komen. En u bent in goede handen. Aan niets zal het u ontbreken. Een vriendelijke medewerkster, een overheerlijke fruitsalade, rustige achtergrondmuziek, of juist alleen het gezang van de vogels in de bomen….

 

Maar een spa biedt meer. Met name mensen met een huidaandoening zoals psoriasis vinden weldaad in een spa. Niet alleen het verwennen, maar met name aandacht voor de huid wordt heel serieus genomen. Een minder bekende huidaandoening is Leishmaniasis. Leishmaniasis is een parasitaire infectie van de huid die wordt veroorzaakt door de beet van een vrouwtjes zandmug, een Leishmaniasis parasiet. Leishmaniasis is een geïmporteerde huidaandoening, omdat de zandmug niet in ons land voorkomt. De mug bevindt zich voornamelijk in tropische en subtropische gebieden.

 

Doordat er veel meer naar tropische oorden gereisd wordt dan vroeger staan wij meer bloot aan lokale huidziektes. Wat in eerste instantie lijkt op een muggenbeet kan ontaarden in lelijke zweren, die alleen met medicatie behandeld kan worden. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar als u toch lelijke huidplekken heeft opgelopen als gevolg van Leishmaniasis, dan kunt u nu in een spa terecht voor een exclusieve ozonbehandeling in een bubbelbad. Ozon heeft namelijk het vermogen om de parasiet te doden.

 

Indien u meer wilt weten wat een spa voor uw huid kan doen, neem dan gerust contact op met een van de vele gecertificeerde spa’s in ons land. Vriendelijke medewerkers helpen u graag verder. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.