Bungalows met spa’s blijkt gouden zet

Steeds vaker wordt een ontspannende vakantie bepaald door de aanwezigheid van luxe en wellness. In het kader van deze trend, clamping genaamd, neemt het aantal bungalowparken met eigen spabaden een enorme vlucht. En terecht: parken met spabaden zien zowel hun inkomsten per bungalow als het aantal reserveringen stijgen, zo blijkt uit recent onderzoek.

 

Volgens de cijfers van de Rabobank kent wellness nog steeds een groeiende populariteit. Met name onder bezoekers van vakantieparken is de aanwezigheid van wellness-faciliteiten een groeiend criterium. Dat zien verschillende recreatieparken terug in de populariteit van de accommodaties die voorzien zijn van deze faciliteiten. Met name in de wintermaanden zien bezoekers de aanwezigheid van een eigen spa, hot tub of whirlpool letterlijk als een warm welkom. De parken die gehoor geven aan deze trend, zien hun bezetting dan ook fors stijgen ten opzichte van andere parken.

Welnessboot

Dubbel voordeel van wellness aanbod

Door in te spelen op de groeiende populariteit van wellness slaan bungalowparken twee vliegen in één klap. Bungalowparken met eigen spabaden leveren namelijk zowel meer reserveringen als meer inkomsten per bungalow op. De eigenaren van deze parken kunnen namelijk hogere tarieven vragen voor de luxere verblijven.

 

Wel wellness, geen vreemden

 

Binnen de wellness-markt is privacy een steeds belangrijker wordende factor. ‘Wel wellness, geen vreemden’, is het credo. Wellness wordt dan ook in toenemende mate geconsumeerd met partner of in gezinsverband, zonder de aanwezigheid van anderen. Bungalowhuisjes met eigen spabaden komen tegemoet aan de groeiende vraag naar deze ‘besloten wellness’.

De gasten van deze huisjes kunnen in alle rust en met enkel bekenden genieten van een heerlijke massage in hun privé-spa; een voordeel waarover grote wellness-centra niet beschikken. In de inmiddels verzadigde wellness-markt, boren bungalowparken met spabaden dus tevens een nieuwe doelgroep aan, wat de populariteit van deze parken verder doet stijgen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.