De voordelen van een sauna

Het is algemeen bekend dat af en toe een bezoek brengen aan de sauna gezond is. Veel mensen zijn dan ook regelmatig te vinden in een wellness of spa waar gebruik gemaakt kan worden van een sauna. Toch weten veel mensen niet wat nu eigenlijk écht de voordelen zijn. In dit blog artikel zetten we de belangrijkste voordelen nog even voor je op een rijtje!

Ontspanning

Soms vergeten we een moment voor onszelf te nemen en volledig te ontspannen. Een bezoek aan een sauna kan hierbij helpen! Het positieve effect van een sauna op de spieren is dat deze door de warmte volledig ontspannen, waardoor het gespannen gevoel afneemt. Daarnaast zorgt de warmte, de ontspanning en het feit dat je niet met je mobiel of dergelijke bezig kunt zijn ervoor dat je mentaal ook volledig tot rust komt. Daarnaast stimuleert een bezoek aan de sauna de aanmaak van een stofje in de hersenen, wat je humeur ook een boost geeft!

Huid en haar

Wat veel mensen nog niet weten is dat de sauna ook een positieve werking heeft op de huid en het haar. Door de warmte verwijden de poriën en gaat de huid zweten. Dit stimuleert de afvoer van talg, vuil en afvalstoffen waardoor de huid schoon en stralend oogt na een bezoek aan de sauna. Daarnaast produceert de hoofdhuid een stofje die het haar bevochtigt. Het effect hiervan is dat het haar sterker oogt en een natuurlijke glans krijgt. Naast lekker ontspannen kom je dus ook stralend uit de sauna!

Gezondheid

De sauna is ook aan te raden aan mensen met astmatische klachten en bronchitis. De warmte zorgt er namelijk voor dat de slijmvliezen versoepelen waardoor ademen makkelijker gaat. Daarnaast helpt de warmte ook bij het versoepelen van de spieren en gewrichten waardoor stijfheid en pijn afneemt en het herstelproces wordt bevorderd.

Nachtrust

Een ander voordeel van een bezoek aan de sauna is dat het de nachtrust bevordert. Vooral mensen de moeite bij het in slaap vallen ervaren, hebben baat bij een sauna bezoek. Door de ontspannende en kalmerende werking zijn lichaam en geest na een bezoekje volledig ontspannen waardoor je sneller in slaap valt en dieper slaapt.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.