Een zwemspa aanleggen

Een zwemspa aanleggen is een hele opgave, maar wel een prachtige toevoeging voor je woning. Als je het voor privé doeleinden gebruikt dien je over de juiste papieren te beschikken. Daarnaast moet er eerst door een professioneel bedrijf gekeken worden of de wensen haalbaar zijn. Dit hangt af van de ondergrond en bijvoorbeeld leidingen die dichtbij in de grond liggen.

Als het zo ver is om de zwemspa aan te leggen moet alles worden uitgegraven, het fundament gestort en het bad erin. Daarna kan je heerlijk genieten van je eigen zwemspa bij je woning.

Bouwkosten, onderhoud en extra’s

De bouwkosten en het onderhoud lopen uiteen. Ook moet je woning of tuin groot genoeg zijn. Ten eerste hangt het af van het materiaal hoe hoog de onderhoudskosten zijn. Bij een normale zwemspa laat meestal het tussenstuk van de tegels los na verloop van tijd. Als je dit vroegtijdig aanpakt ben je slechts enkele honderden euro’s verder.

De bouwkosten zelf hangen sterk af van de grootte van de zwemspa. Al voor enkele duizenden euro’s ben je klaar met de aanlegkosten. Echter voor een groter formaat kan je al gauw 50.000 tot 100.000 euro kwijt zijn.

Als extra’s zijn er de welbekende bubbelbadopties of de jetstreams. Ook de moderne verwarmingen hebben diverse functies waarmee je het water naar jouw voorkeur kan verwarmen. Deze brengen allemaal kosten met zich mee.

Particulier en zakelijk

Een zwemspa is zowel voor particuliere als zakelijke doeleinden geschikt. Voor het eigen gebruik is het perfect om tot rust te komen. Als je bedrijfsruimte het toestaat of het is onderdeel van je welness centrum is het een goede toevoeging aan de sfeer, ontspanning en mogelijkheden van je pand.

Het mooie van een particuliere zwemspa in je eigen tuin van je woning is dat je er oneindig vaak gebruik van kan maken zonder dat je iemand in de weg zit. Veel mensen gebruiken het om in beweging te blijven. Het bubbelbad is daarnaast puur voor ontspanning.

Zorg dat de zwemspa op tijd winterklaar is

Wanneer de zomer z’n afloop neemt wordt het tijd om voor te bereiden op de winterstop. De meeste mensen maken geen gebruik van hun zwemspa in de winter en is het belangrijk om vorst tegen te gaan. Zowel in het bad als in de leidingen, dit is ook belangrijk voor je woning. Op het internet kun je makkelijk lezen hoe dit proces in elkaar steekt.

Belangrijk is om het bad leeg te laten lopen én om niet verdund anti-vries in de leidingen te laten stromen. Bovendien leent deze tijd zich goed om even de warmtepomp in je woning te controleren. Let hierbij op het aantal bar wat aangeraden wordt. Is dit te hoog of te laag? Laat dan een loodgieter langskomen voor het onderhoud.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.