Hoe een zwembad of spa de waarde van uw huis beïnvloedt

Zodra het zonnetje begint te schijnen begint bijna iedereen te fantaseren over het bezit van een zwembad of spa. Maar hoe verhoudt de fantasie van het bezitten van een zwembad of spa zich tot de realiteit? Het antwoord is: “Het hangt ervan af.” Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen als u erover denkt om een ​​zwembad in de achtertuin aan uw woning toe te voegen.

Soort zwembad of spa

Wilt u een bovengronds zwembad of een ingebouwd zwembad? Dit kan een verschil maken in de toegevoegde waarde van uw woning. Bovengrondse zwembaden zullen niet veel doen voor de waarde van uw huis. Een in de grond liggende zwembad gemaakt van beton en steen kan echter waarde toevoegen. “Tot wel 50% van de kosten van het zwembad kan toegevoegd worden aan de verkoopprijs van uw woning zodra er mooie materialen gebruikt worden”. Aldus de Vos makelaar Leeuwarden.

Een vergelijkbaar advies kan worden gegeven aan huiseigenaren die een bubbelbad of spa willen installeren. Een draagbare hot tub voegt echt geen waarde toe aan uw huis. Het wordt eigenlijk gewoon beschouwd als een stuk persoonlijk bezit. Een hot tub die in de grond is ingebouwd, met een mooie omgeving eromheen, kan echter van grote waarde zijn voor uw huis. In dit opzicht zou het kunnen worden beschouwd als een landschapsproject in plaats van een thuispoolproject.

Gepland onderhoud

Een van de redenen waarom een ​​zwembad of spa een nadeel kan zijn voor een nieuwe huiseigenaar, is dat de huiseigenaar bang is voor de potentiële kosten van het onderhoud van deze items. De maandelijkse kosten voor het onderhoud van uw zwembad bedragen maar liefst 170 euro of meer. U kunt echter een goede deal krijgen met een plaatselijk zwembad en een spa-bedrijf als u een vaste klant wordt.

Toegevoegde waarde

Zwembaden en spa’s kunnen waarde toevoegen aan een huis, maar de hoeveelheid waarde die ze toevoegen, varieert. Sommige zwembad- en spa-projecten met natuurstenen en planten kunnen worden verkocht als landschapskenmerken, waardoor de waarde kan toenemen.

Bovendien zijn zwembaden kenmerken voor huizen in de buitenwijken. Hoe dichter je ruimte bij de stad komt, hoe groter de kans dat een potentiële thuiskoper de extra ruimte wil en niet het zwembad.

Veel factoren spelen een rol bij het bepalen van de waarde van het huis. Ingebouwde zwembaden en spa’s kunnen de waarde ervan met wel 50% van de initiële investeringskosten verhogen, vooral als die functie een aanvulling op het onroerend goed is. De kwestie van zwembad of geen zwembad rust grotendeels op locatie. Woningen die verder weg zijn van het centrum van de stad en die zich in warme klimaten bevinden, zullen waarschijnlijk een financiële boost krijgen door een zwembad of spa te hebben.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.