Huidverzorging in de herfst

Met de herfst en winter in aantocht is het van belang om je lichaam extra te verzorgen. De wind, kou en de verwarming in huis zorgen er namelijk voor dat het vocht uit je huid trekt waardoor deze uitdroogt. Daarbij beschadigd de zon je huid, hoe goed je ook smeert met zonnebrand. Een doffe huid vindt het daarom wel fijn om goed behandeld te worden zodat het klaar is voor de winter. Met onderstaande tips kun je je huid deze herfst een opfrisbeurt geven en verzorgen.

Crème

Smeren is dé sleutel tot het succes van een gezonde winterhuid. Het hele jaar door is een passende gezicht crème van groot belang, maar in de herfst en winter mag je best wat vaker smeren. Je kunt het best je huidtype bij een schoonheidsspecialiste laten analyseren zodat zij advies kunnen geven over welke crème het best bij jouw gezicht past. Let er op dat er vitamine C, E en A-zuur in de crème zit. Het is namelijk aangetoond dat dit werkt tegen zonschade aan je huid. Ook een product met collageen is een goed idee.

Een gezichtsbehandeling

Een gezichtsbehandeling kan echt wonderen doen voor je huid. Bij Qbeauty kijken ze bijvoorbeeld naar welke type huid je hebt en passen daar de behandeling op aan. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste verzorging krijgt. Wat zijn nog meer redenen om een gezichtsbehandeling te ondergaan? Naast dat het een fijn verwenmomentje voor jezelf is kan een schoonheidsspecialiste meer doen dan dat je zelf in de badkamer kunt. Na een behandeling krijg je advies zodat je thuis ook je huid kunt insmeren.

Spa dagje

Helemaal fijn is natuurlijk om een hele dag jezelf te verwennen met een bezoek aan de sauna, bubbelbad, een uitgebreide massage en gezonde sapjes. Bovendien is het goed om je lichaam én geest te laten ontspannen. Plan daarom deze herfst of winter minstens één SPA dagje in!

Drink veel water

Of je nou naar de sauna gaat of niet, veel water drinken doet altijd wonderen voor je huid en lichaam, zo blijkt uit verschillende studies. Het belangrijkste voor een mooie gezonde huid is namelijk voldoende vocht. Dit bereik je door te smeren, maar dus ook door water te drinken. Tip: ook een koude douche is erg goed voor je huid

Met deze tips is je huid klaar voor de herfst!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.