Inspirerend ondernemerschap: het massagebad als opvolger van de jacuzzi

Inspirerend ondernemerschap: het massagebad als opvolger van de jacuzzi

De jacuzzi zoals we die kennen bestaat al tientallen jaren. Als het aan ondernemer Maikel Lambregts ligt komt daar verandering in. Sterker nog, dan is dat al veranderd en maken we voortaan gebruik van een massagebad.

Hoe zit dat Maikel, wat doet een massagebad anders dan aan jacuzzi?

“De jacuzzi is een bad met warm water, waarin jets zorgen voor een ontspannende waterstraal. Een massagebad heeft datzelfde warme water, maar dan met stralen met de menselijke kracht en impact van een masseur.”

Rugklachten: massagekracht gezocht

Dat klinkt interessant, waarom is die massagekracht belangrijk?

“Ik heb altijd hard gewerkt, onder andere toen ik de Silverstreet Group oprichtte en uitbouwde tot een wereldwijde organisatie. Als het gevolg daarvan kreeg ik veel last van stress en rugklachten. Ik ging regelmatig naar de masseur, maar zocht naar een oplossing om me vaker te kunnen laten masseren zonder de deur daar plat te moeten lopen.”

En hoe vond je die oplossing?

“Ik probeerde allerlei fabrikanten van jacuzzi’s, omdat de jets me het dichtst in de buurt leken te komen bij wat de masseur doet. Helaas werden mijn rugklachten er niet minder van, omdat er meer massagekracht benodigd bleek.”

Alles op z’n kop: een nieuwe bouwwijze

Maikel heeft het ondernemersbloed door zijn aderen stromen en besloot daarom zelf te gaan werken aan een bad dat wel aan zijn hoge eisen voldeed. Een massagebad. Met de massagekracht voorop, gecombineerd met het warme water van een jacuzzi.

“Om een massagebad te bouwen met de menselijke kracht en impact van een masseur bleek de traditionele bouwwijze ongeschikt. Het leidde tot een te hoog energieverbruik, een te hoog geluidsniveau en nog altijd onvoldoende massagekracht. Samen met Amerikaans engineer Jim Arjuna besloot ik het op een totaal andere manier aan te pakken.”

Maikel bouwde met zijn Amerikaanse compagnon een massagebad, op basis van een totaal nieuwe bouwwijze. Hij richtte Silverspas op, volledig gericht op maximale massagekracht. Voor een bad dat daadwerkelijk kan masseren zoals een masseur dat kan.

“Inmiddels produceren we als Silverspas alweer een aantal jaar volwaardige massagebaden. In verschillende afmetingen, altijd met dezelfde grote kracht onder de motorkap. Die mij helpt bij mijn rugklachten. En waarmee ik zoveel mogelijk anderen wil laten profiteren van de gecombineerde kracht van krachtige massage en warm water.”

Wat is je droom met Silverspas?

“Onze massagebaden zien er vanaf de buitenkant uit als een jacuzzi, maar hebben veel meer te bieden. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe een massagebad hun fysieke en mentale gezondheid kan verbeteren. Dankzij de voordelen van krachtige massage in warm water. In een bad dat maandelijks minder aan energie kost dan een enkele behandeling bij een masseur.”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.