Jacuzzi onderhoud tips

Als je nog geen spa hebt, dan heb je misschien het idee dat het onderhouden van je jacuzzi veel werk is. Gelukkig valt dat best mee! Zeker met deze tips. Ben jij wel een gelukkige met een luxe whirlpool in de tuin of in huis? Dan weet je meer van het verversen van water en het reinigen van filters. Denk jij er aan om een spa aan te schaffen, maar wil je je eerst goed inlezen? Wij hebben een aantal onderhoud tips voor je op een rij gezet, zodat je de komende jaren optimaal van je jacuzzi kunt genieten!

 

Onderhoud tip 1: de elementen

 

Whirlpools worden in de loop der jaren blootgesteld aan de elementen. De meeste spa’s zijn gelukkig zo ontworpen dat ze niet seizoensgebonden zijn. De spa kun je daarom ook prima in de winter buiten laten staan. Gebruik je de spa niet? Dek deze dan wel af met een cover. Dit zorgt er ook voor dat er geen vuil in het water terecht komt. Het is wel aan te raden om de cover op zijn tijd schoon te spoelen en buiten te laten drogen. Zo kun je de kans voorkomen dat er alsnog vuil in je spa belandt. Daarnaast kun je de jacuzzi het beste op Auto Heat zetten. Als de temperatuur van het water dan te laag wordt, gaat de jacuzzi zelf verwarmen. Zo weet je zeker dat het water niet zal bevriezen.

 

Onderhoud tip 2: filters

 

Het schoonmaken van de filters van je spa is noodzakelijk om de levensduur van je spa te verlengen. In een spa worden in het filtersysteem vaak drie basisconcepten gecombineerd. Zo is er een continue filtratie, een honderd procent filtratie en een uitgebalanceerde filtratie. Als je de spa regelmatig gebruikt, kun je deze filters een keer per week even schoonmaken door ze schoon water te doorspoelen. De filters zijn rechtop aangebracht, dus je kunt ze eenvoudig uit de spa halen en ze er ook weer terug in zetten. Dit duurt maximaal een aantal minuten.

 

Onderhoud tip 3: water verversen

 

Het water in je spa hoef je gemiddeld maar drie keer per jaar te verversen. Doordat het water continue gefilterd wordt, blijft het water namelijk goed schoon. Daarnaast zijn de meeste spa’s geven tegenwoordig zelf aan als het water vervangen moet worden. Wel is het slim om je spa te beschermen tegen kalk. Daarvoor raden wij de producten van Aquafinesse aan. Ook bestaan er andere producten die helpen het water te ontsmetten en helder te houden. Vraag aan de spa specialist voor hulp bij het bepalen van de juiste formule voor jouw whirlpool.

Als je je spa moet vullen, kan dat eenvoudig met de tuinslang. Heb je de tuinslang lang niet gebruikt? Spoel deze dan eerst even goed door, voor je je de jacuzzi gaat vullen. Ook kun je een voorfilter gebruiken. Deze bevestig je voor op je tuinslang, en zo wordt het water al gefilterd voordat het in de spa terecht komt.

Op zoek naar meer tips? Neem dan een kijkje op onze jacuzzi website.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.