Kinderfysiotherapie bij een fysiopraktijk

Een kinderfysiotherapeut is een specialist in het behandelen van de kinderen van 0 tot aan 18 jaar met een achterstand in de bewegingsontwikkeling of met verschillende soorten problemen gerelateerd aan de bewegingsvaardigheden. Het kan gaan om kinderen zijn welke het moeilijk vinden om mee te komen op het lichamelijke vlak. Het kan ook gaan om het sociaal-emotioneel vlak: Het een heeft vaak te maken met het andere en is sterk gerelateerd. Fysiotherapie Amersfoort biedt ook ondersteuning voor kinderen.

 

Samenwerken

Vaak werken ze samen met leraren en ouders om de kinderen met kinderfysiotherapie beter te laten functioneren. Het kan gaan om ze te helpen weer mee te spelen op school of om meer succes of kansen op succes met het sporten te krijgen. Het gaat vaak om een bewegingstherapie en om hun motorische vaardigheden te verbeteren en verder te ontwikkelen. Het gebeurt op een kindvriendelijke en speelse manier. De ouders worden op de hoogte gehouden van hun ontwikkelingen en wat ze kunnen doen om hun kind te stimuleren. Het kan gaan om een tip voor de lichaamshouding, meer spelen, minder zitten of om wat anders. Het is goed om hier actief mee aan de gang te gaan.

De meeste klachten hangen vaak samen met bewegingsproblemen. hEt kan ook een andere reden hebben om een kinderfysiotherapie behandeling te krijgen. Een doorverwijzing van de kinderarts, huisarts, de logopedist of een kinderpsycholoog of de pedagoog.

 

Waar vind je een goede kinderfysiotherapeut?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een verwijzing te krijgen. Voor een fysiotherapeut is geen verwijzing nodig trouwens. Wanneer een arts of persoon je echter doorverwijst heb je vaak een beter gevoel van de mogelijkheden. Het is prettig om zo de juiste keuze te maken voor de beste kinderfysiotherapeut voor jouw kind of kinderen. Je wilt natuurlijk graag het maximale resultaat in een normale en goede periode. Kies voor het beste voor jouw dochter of zoon.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.