Kleuren in de sauna

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van kleur op ons welzijn. Wat doen kleuren op onze emotionele, spirituele, fysieke en mentale toestand eigenlijk? Lichtblauw zijn de muren van een ziekenhuis waar pasgeboren kindjes liggen met een afwijkende leverfunctie. De muren in een gevangenis zijn vaak roze. Waarom is dat precies? Waar zijn kleuren goed voor? En hoe zit dat in een sauna? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

 

kleurentherapie

De kleur blauw

 

Bij elke kleur hoort een andere trilling. Blauw kan kalmerend werken. In een sauna met blauw ligt kan je daardoor nog meer tot rust komen. Daarnaast zorgt het blauwe licht voor een goede werking op verschillende aandoeningen: hooikoorts, hoest, astma, stress, griep en astma. Heb je huidproblemen, depressie of ben je verkouden? Dan raden wij blauw licht aan!

 

De kleur rood


Een actieve geest wordt door rood licht in de sauna gestimuleerd. Vermoeid, verkouden, gevoelloosheid, bloedarmoede of spierklachten? Het rode licht kan helpen die klachten te verminderen!

 

kleurentherapie

 

De kleur groen

 

De natuur: dat is wat de kleur groen uitstraalt. Daarom kun je ook goed ontspannen in een sauna met groen licht. Daarbij komt dat de gezondheid van de luchtwegen wordt gestimuleerd. Ook heeft het een positief effect op hart- en vaatziekten, maagzweren en borstpijn.

 

De kleur geel

 

Bij geel licht worden vrolijkheid, creativiteit en het voorstellingsvermogen bevordert. De sauna met geel licht kan bijdragen aan het verlichten en/of verhelpen van reuma, diabetes, duizeligheid en stijfheid.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.