Over de infrarood sauna

Je bent vast wel bekend met de Finse sauna. In deze traditionele sauna wordt je lichaam verwarmd door de warme lucht en stoom. Een infrarood sauna werkt op een andere wijze. De warmte in de infrarood sauna wordt direct door je lichaam geabsorbeerd. Dit komt door de infraroodstraling, en daardoor is er dus geen warme lucht nodig om helemaal te kunnen ontspannen.

 

Infrarood straling

 

Infrarood is een vorm van elektromagnetische straling en is 100% veilig. Normaal zendt je lichaam ook infrarode straling uit. Ook de warmte die je voelt tijdens het zonnen in de zon of van een kachel is ook infrarode straling. Infrarood is een golflengte, die voor de mens niet zichtbaar is. Als infrarood je lichaam bereikt, wordt de energie van het licht omgezet in warmte. Dat is het fijne van infrarood en precies wat er gebeurd in de infrarood sauna.

 

Werking van de infrarood sauna

 

Je lichaam wordt van top tot teen opgewarmd door het infraroodlicht dat diep in je huid door dringt. Je lichaamstemperatuur stijgt en daardoor ook je hartslag en bloedsomloop. Op die manier wordt de stofwisseling gestimuleerd en worden afvalstoffen in je lichaam sneller afgevoerd. Je reinigt je lichaam en zelfs verschillende lichamelijke klachten kunnen in de infrarood sauna worden verlicht. Opgehoopte zuren worden sneller afgevoerd en spierpijn wordt minder.

 

De versnelde stofwisseling zorgt er tevens voor dat spieren beter doorbloed zijn en dit maakt ze weer langer en soepeler. De warmte in het lichaam heeft niet alleen een goede werking op de spieren. Giftige stoffen uit de omgeving worden sneller het lichaam uitgewerkt. Deze grondige reiniging heeft een positieve invloed op spieren en gewrichten, maar ook op de huid. Deze zuiverende werking vermindert huidaandoeningen zoals acné en eczeem. Doordat er veel warmte wordt opgewekt in het lichaam ontstaat er een soort koortsreactie. De afvalstoffen en ziektekiemen worden zo snel mogelijk het lichaam uitgewerkt. De gehele weerstand, de afweer tegen virussen en bacteriën wordt hierdoor versterkt. Bekijk ons aanbod in infrarood sauna.

 

Tevens zorgt de versnelde stofwisseling ervoor dat je spieren beter doorbloed zijn. Dit maakt je spieren langer en soepeler. En niet alleen de spieren ondervinden voordelen van de warmte. Zo worden slechte stoffen sneller afgevoerd. Deze reiniging van je lichaam heeft een positieve invloed op je spieren en gewrichten, maar ook op je huid. Zo kan de reiniging helpen met het verminderen van huidaandoeningen zoals acné en eczeem. Daarnaast wordt je gehele weerstand in de infrarood sauna versterkt.

Benieuwd naar het ruime aanbod infrarood sauna’s van Fonteyn? Je hebt al een sauna vanaf € 575,- in huis!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.