Saunamuts, de nieuwe trend in saunaland.

Saunamuts, de nieuwe trend in saunaland.

Meestal draag je een hoed als je buiten bent en, zoals het nou eenmaal hoort, zet je binnen de hoed of muts af. Maar niet als je in de sauna bent, want daar werkt het net even anders.

Saunamutsen in Nederland, een nieuwe trend?

Het dragen van een mutsje in de sauna is hier nog niet erg populair, echter in de noordelijke saunalanden is het heel normaal dat je een mutsje draagt in de hete saunacabine. Meestal zijn dit goed isolerende wolvilten mutsjes in allerlei soorten en maten. Van een eenvoudig mutsje tot mutsjes in de vorm van Spongebob of Minion of een mutsje met als een kroon of pilotenhelm.

Identiteit in de cabine

Alles kan en alles mag. De saunamuts geeft je toch een beetje een identiteit in de cabine. Maar daar is de saunamuts eigenlijk niet voor. Je draagt een mutsje om je hoofd en haar tegen de warmte te beschermen. Met een mutsje op houd je je hoofd letterlijk ‘koel’ en je voorkomt dat je haar uitdroogt door de hete droge lucht.

Wij Nederlanders moeten daar nog even aan wennen, maar op steeds meer plaatsen zie je zo nu en dan een sauna mutsje. Leuk om te zien en het nodigt direct uit tot gesprek, wat tevens een leuke bijkomstigheid is.

Nieuwsgierig geworden of al helemaal overtuigd? Bekijk het grootste assortiment aan saunamutsjes bij Allesvoordesauna.nl. Duur is het niet, je hebt al een mutsje voor € 6,95!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.