Spa bestrijdt reuma

De bruikbaarheid van spabaden neemt de laatste jaren enorm toe. Gebruikte men een spa vroeger slechts ter ontspanning, tegenwoordig krijgt ook de therapeutische werking steeds meer bijval vanuit de medische wereld. Hier wordt de spa omarmd als dé investering voor reumapatiënten om pijn, stijfheid en zwellingen te bestrijden.

 

De spa heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van een luxe product tot een geliefde remedie onder reumapatiënten, zo stelt arts en televisiepresentator dr. Hilary Jones. Volgens de Britse arts is reuma een steeds vaker voorkomend probleem dat dagelijkse handelingen als aankleden en traplopen voor velen bemoeilijkt of zelfs onmogelijk maakt. “De therapeutische werking van spabaden verlicht deze klachten en maakt de reuma een stuk draaglijker”, aldus Jones.

 

WS711inAktion-800px

 

Hydrotherapie
Alleen al het warme water heeft een helend effect op pijnlijke en stijve gewrichten als gevolg van reuma. Zo zorgt de warmte voor een betere doorbloeding van spieren en gewrichten, waardoor het makkelijker wordt om ze te bewegen. Verder nemen de massagejets de pijn in de spieren weg. Deze jets zijn er in vele soorten en maten, waardoor ze uitkomst bieden voor veel verschillende klachten. Tot slot haalt het water van een spa je lichaamsgewicht voor een groot deel van de zere spieren en gewrichten, wat de pijn eveneens verlicht.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.