Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo gezond?

Iedereen heeft wel eens gehoord van superfoods. In de winkel kun je er niet meer omheen, op tv komt de term ook vaak voor en op menig beauty blog worden zinnen als: “Wil je lekker vitaal zijn? Eet dan (meer) superfoods.” gebruikt. Maar wat zijn superfoods nou eigenlijk?

 

Wat zijn superfoods?

 

De term superfoods komt van de Engelse vertaling van voedsel samengevoegd met het woord super om de gezonde werking van de voeding te benadrukken. Voorbeelden van superfoods zijn bijvoorbeeld: gojibessen, cacaobonen, kokosvet, zeewier en hennepzaad. Op menig beauty blog vindt je verschillende recepten met deze superfoods. Daarnaast eten mensen deze voedingsbronnen ook gewoon als snack. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gojibessen. Volgens de wet bestaan superfoods niet. De term superfood is niet wettelijk omschreven en mag dus door elke willekeurige persoon gebruikt worden om een voedingsbron aan te duiden.

 

Waarom superfoods?

 

Superfoods staan bekend om hun hoge dosis vitamine, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zorgen voor een algeheel betere gezondheid. Daarnaast zouden deze superfoods ook zorgen voor het voorkomen van hart- en vaatziekten, helpen met gewichtsvermindering en het tegenhouden van rimpels. Ook zouden de superfoods moeten zorgen voor meer energie en een positievere kijk op het leven. Wetenschappelijk is er nog niet veel bewezen over deze superfoods, maar gojibessen zijn natuurlijk altijd gezonder als snack dan een zak chips. Superfoods zijn eigenlijk niets nieuws, maar in het westen zijn de voedingsbronnen nog niet heel lang bekend. Gojibessen worden bijvoorbeeld al ruim 2000 jaar in het oosten van Azië gebruikt als voedingsbron, maar ook voor medische doeleinden. Chiazaad werd in de tijd van de Maya’s en Azteken ook al gebruikt als voedsel en medicatie. De Maya’s en Azteken aten het zaad voor een energieboost wanneer zij lange afstanden moesten afleggen.

 

Waar te vinden

 

Waar vindt je superfoods eigenlijk? Tegenwoordig zijn ze bijna overal verkrijgbaar. Sommige supermarkten verkopen de superfoods en online zijn er ontelbare manieren om superfoods te kopen. Meer informatie over superfoods vindt je op menig beauty blog. Of de supersfoods echt helpen kun je natuurlijk alleen maar zelf uitvinden, maar een medicijn is het niet. Een magisch middel is tot op heden nog niet gevonden want zeg nou zelf, we willen natuurlijk allemaal lekker vitaal zijn.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.