Vloeren voor in de badkamer

Je gaat je badkamer verbouwen en wilt er graag een nieuwe vloer in leggen? Er is een ruime keus aan soorten vloeren welke je kunt gebruiken. Belangrijk is natuurlijk dat een badkamervloer waterbestendig is en hygiënisch is. Tegenwoordig is de badkamer ook steeds vaker een ruimte om je in te ontspannen en om in te genieten. De laatste tijd zie je dan ook steeds meer mogelijkheden voor een badkamervloer. Denk bijvoorbeeld aan hout, rubber, kurk en keramische tegels. Tegels staan nog altijd op nummer één als badkamervloer.

 

Aan keramische tegels zitten vele voordelen. Zo zijn deze erg duurzaam en vaak zijn tegels ook goedkoper dan de andere alternatieven. Een tegelvloer kun je op zowel een houten als een betonnen ondergrond aanbrengen en zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan mozaïek tegeltjes, tegels in groot formaat of bijvoorbeeld glastegels gecombineerd met matte tegels. De mogelijkheden zijn oneindig.

 

Denk eens aan een PVC vloer in de badkamer

 

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een vloer gaat leggen in je badkamer maar een PVC vloer is ideaal, ook voor badkamers en keukens. Een PVC vloer heeft vele voordelen. Door een PVC vloer in je badkamer te gebruiken creëer je direct sfeer en warmte in een ruimte welke vaak toch wat koel aan doet. Daarnaast is de vloer erg onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig wat zeker in vochtige ruimtes erg belangrijk is, doordat de vloer gemakkelijk schoon te maken is, is deze ook erg hygiënisch. En niet te vergeten: de vloer is niet koud zoals tegels!  

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.