Weer fit na de zomer

De zomer is weer bijna voorbij en het werk is al weer begonnen. Geen zwembroeken meer, maar bedrijfskleding of een net pak. Terug naar het normale leven, maar hoe pakken we het sporten weer op?

Een duidelijk schema

Om weer in het sport ritme te komen is doorzettingsvermogen voor nodig. Waarschijnlijk zit je nog in het luie, lang leven de lol, ritme en daar moeten we uit. Pak het sporten weer op en maak een duidelijk sportschema voor jezelf. Stel jezelf een doel. Bijvoorbeeld die vakantie kilo’s kwijt, getrainde boven armen of een plattere buik.
Op de website van Mannenaanraders.nl geeft men veel tips over afvallen voor mannen, maar sporten is nog altijd een goede optie. Wanneer je het doel mooi voor ogen hebt, begin je met een planning, hoe kun je dit doel bereiken? Bekijk je agenda en plan je sportschool bezoek in. Door van te voren je agenda te vullen met sport momentjes en wat je in die momentjes wilt gaan doen, kun je jezelf er beter aan houden. Het is namelijk een afspraak met jezelf.

Opgeven is geen optie

Je hebt jezelf een doel gesteld en uitgestippeld welke weg je moet bewandelen om daar te komen, goed zo! Nu nog de motivatie om door te gaan. Uiteraard is je doel een deel van je motivatie maar het zal vast wel eens voorkomen dat je na een drukke dag op het werk even geen zin meer hebt. Ga toch. Kies desnoods deze avond voor een wat lichtere training. Je zult zien dat het je wat minder inspanning kost maar je toch het gevoel zult hebben dat je weer iets dichter bij je doel bent geraakt.

Samen is altijd beter

Gaan sporten kan soms heel saai zijn als je alleen gaat. Zoek daarom een sportmaatje en ga samen. Als jullie het zelfde doel hebben is het helemaal leuk, maar alleen al het samen gaan geeft een stukje afleiding en motivatie. Bovendien kun je direct jouw ervaringen en resultaten delen, wat erg prettig is.

 

Check Grandlife.nl voor nog meer lifestyle inspiratie!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.